Hvad er inkasso service?

25 februar 2020 Astrid Pedersen
Hvad er inkasso service?

Inkasso service er en ydelse, som tilbydes enten af et decideret inkassofirma eller af eksempelvis et advokat firma med speciale inden for inddrivelse af gæld. Hvis du har fået en regning, du ikke har betalt, kan virksomheden eller personen bag regningen efter et stykke tid vælge at overdrage opgaven med inddrivelse af gælden til et firma eller en enkelt person med autorisation til at drive inkasso service. På den måde slipper kreditor for besværet med at udsende eventuelle rykker eller gebyr skrivelser, og måske i sidste ende for at skulle indsende kravet om din betaling til Fogedretten.

Hvem kan drive inkasso service?

I følge den såkaldte inkasso lov er det kun tilladt for autoriserede firmaer eller for enkelt personer med autorisation at drive inkasso virksomhed. Dette betyder, at inkasso service kun kan tilbydes hvis virksomheden eller personen bag er godkendt hertil.

For at kunne opnå denne godkendelse, og dermed blive autoriseret til at drive inkasso service, skal virksomheden eller personen kunne godtgøre, at denne service bliver udført i overensstemmelse med det, man kalder god inkasso skik. Dette indebærer eksempelvis altid at søge at inddrive gælden i mindelighed, og sammen med skyldneren at finde en bæredygtig og etisk forsvarlig løsning frem for at sætte vedkommende under et urimeligt pres. Det kommer der nemlig sjældent noget konstruktivt ud af.

Hvem skal jeg vælge til at udføre inkasso service?

Hvis du selv tegner en virksomhed, som af og til eller på regelmæssig basis udsender fakturaer, kan det godt betale sig at have kontakt til en virksomhed som udbyder inkasso service. Især hvis du tidligere har haft problemer med dårlige betalere og ikke rigtig gider mere af det bøvl.

Du kan for eksempel vælge Collectia – et dansk inkassofirma med mange års erfaring inden for inkasso service. Du kan læse mere på https://collectia.dk/ 

Flere Nyheder