Tag billeder af gulvet før og efter gulvafslibning

22 februar 2021 Lotte Hindsberg

Hvis du har planer om at få dine trægulve afslebet, enten i forbindelse med en flytning eller hvis de er blevet så grå og triste, at der ikke er andet at gøre end at få det gjort, selvom i bor i boligen.

Uanset om det er den ende eller anden grund, er det en god ide at tage et billede af gulvene før og så igen, når gulvene er færdige. Der er flere gode grunde til at tage billeder. Den ene er at det er bevismateriale, hvis uheldet er ude og i er kommet til at hyre et gulvfirma, som ikke har udført et godt stykke arbejde.

En anden årsag er at det kan være sjovt at se, hvor stor forskel der er i rummet med gamle slidte gulve og nye, hvor de lige har været igennem en gulvafslibning.

Pleje af dine nye gulve

Inden du sætter møbler ind i rummet efter en afslibning er det vigtigt at du først har sikret dig at gulvet har fået den nødvendige pleje. Det er underordnet om det er lak, sæbe eller lud du vælger. Hvis du ikke plejer dem vil du opdage at det nøgne gulv tager i mod hvad som helst og det kan være svært at få af igen. Derfor skal gulvet have mindst 3 gange sæbe, lud eller lak inden du tager dem i brug. 

Sæbe og lud giver det mest naturlige varme og gyldne look, mens lak er det der efterfølgende er nemmest at rengøre. Undgå at gå indendørs med fodtøj, da du bringer skidt og snavs med ind og du skal hurtig bruge meget tid og kræfter på at rengøre og pleje gulvene og du skal have dem slebet igen unødvendigt hurtigt, fremfor hvis du huske at smide skoene.

Hvis gulvene er meget beskidte kan man give dem en vask med råsæbe og så efterfølgende 3 gange med brunsæbe eller lud.

Flere Nyheder