Tidspunkter at tage en kimono på

30 september 2019 Anders Lundtang Hansen
Tidspunkter at tage en kimono på

Hvis du ikke er bekendt med, hvad en kimono er, så kan vi fordanske det lidt ved at sige, at der er tale om et asiatisk indspark, der er kommet til landet i form af en mere luftig og gennemstrømmende form for badekåbe.

Ofte er en kimono lavet af mere løstsidende stof, hvor det mest eksklusive nok er silke. Dog bruger man ikke nødvendigvis en kimono til at holde varmen med eller blive tør efter et bad, som man gør det med en badekåbe.

Og faktisk er en kimono – hvor politisk ukorrekt det end efterhånden er – mere kønsbestemt i den forstand, at det mest er kvinder, man ser gå rundt i sådan en.

Kvinder elsker at hoppe i sådan en, hvis de skal have en afslappende dag derhjemme, hvor de ikke rigtig gider have andet tøj på end undertøj – hvis de da overhovedet gider det.

Bor man sammen med andre mennesker, såsom ved et kollegie, hvor man ikke ønsker at vade nøgen rundt, så andre kan se en, så kan man også nemt lige hoppe i sådan en kimono, hvis man skal ud blandt de andre beboere.

Men faktisk kan man også sagtens bruge en kimono til at have på efter et bad, hvor man så kan sige, at man bliver mere lufttørret, end at det er stoffet på båden, der sørger for, at vandet bliver drænet fra ens krop, som det ellers ses med det mere frotérede stof på en almindelig badekåbe.

En almindelig badekåbe er også blot lavet af af tykt stof uden så mange mønstre på, mens kimonoer ofte har mere mønstre og motiver på sig, der sender tankerne hen til de asiatiske kroge af verden såsom Kina, Korea eller Japan.

Dog skal disse to tøjgenstande ikke vaskes på samme måde, da det er vigtigt at de bliver vasket på hver sin måde.

Hvis du stadig undrer dig over, hvordan en kimono ser ud, kan du finde flere her: https://www.love-lingeri.dk/

Flere Nyheder